YENİ ZELANDA VİZESİ


Pasaportunuza yapıştırılan bu vize Yeni Zelanda’ya gelme izniniz olduğunu ve ülkeye giriş yaptıktan sonra “Öğrencilik İzni” alabileceğinizi gösteren bir onaydır. Vizenin, tek girişli veya çok girişli olmak üzere farklı türleri bulunmaktadır.

 

Ziyaretçi Vizesi

 

Yeni Zelanda’ya üç aydan daha kısa süreli seyahatlerinizde geçerli olan vize türüdür.  Bu seyahatler iş, eğitim ya da turistik amaçlı olabilir. Yeni Zelanda’da 9 aya kadar turist vizesi ile bulunabilirsiniz. Daha sonra istediğiniz takdirde vizenizi öğrenci vizesine çevirebilirsiniz.

 

Öğrenci Vizesi

 

Yeni Zelanda’ya üç aydan daha uzun süreli eğitim almak için giden öğrencilere verilen vize türüdür. Bu vizeyle yalnızca öğrenci olduğunuz süre Yeni Zelanda’da kalabilme hakkınız vardır. Öğrencilerin haftada 20 ders çalışma izni bulunmaktadır. Yeni Zelanda öğrenci vizeleri Londra'daki Yeni Zelanda Büyükelçiliği vize bölümü tarafından incelenmektedir. Bununla birlikte Ankara'daki Yeni Zelanda Büyükelçiliği'nin vizeye başvuran kişi hakkındaki yorumları da büyük önem taşımaktadır.

 

 

YENİ ZELANDA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

1- NEW Yurtdışı eğitim tarafından doldurulmuş başvuru formu.
2- Başvuru Ücreti -130USD
3- İçinde boş sayfaları bulunan geçerli pasaport ve eğer varsa eski pasaportlar
4- 2 Adet Fotoğraf- Yakın zamanda çekilmiş, arka kısmı beyaz , alın ve kulak gözükecek şekilde olmak zorundadır. Üzerinde oynama yapılmış fotograflar vize görevlisi tarafından kabul edilmeyebilir. Fotoğrafin arkasına adınızı ve soyadınızı yazmanız gerekmektedir.
5- Öğrenci vizesi için aşağıdaki bilgileri içeren okul kabul mektubu
     5.1 Kurs ücreti ve ödendi ise makbuzu
     5.2 Konaklama detayı ve tutarı
     5.3 Haftada kaç saat eğitim göreceğiniz
     5.4  Kursun başlangıç ve bitiş tarihleri
6- Öğrenciyseniz; okuldan alınan ıslak imzalı öğrenci belgeniz
7- Mezunsanız; diplomanızın fotokopisi ve not dökümünüz
8- Kurs sertifikaları fotokopileri; daha önce herhangi bir dil kursuna gittiyseniz belgesi ve
        diğer katıldığınız kursların sertifikaları, varsa staj mektupları
9- Sponsorunuz var is noterden TAHAHÜTNAME – Noter onaylı ıslak imzalı olması
        gerekmektedir. Aşağıda istenen mali durum belgeleri ve çalışam belgeleri sponsorunuza
       ait olacaktır. Tahahütname ingilizce çevirisi olmak zorundadır.
10- 18 yaşın altındaki öğrenciler için MUVAFAKATNAME –Anne ve baba tarafından  
        imzalanmış ve noter tarafından onaylı olacak. 
        Ayrıca 18 yaşın altındaki öğrenciler Kanada hükümeti tarafından onaylanmış diğer tür
        Muvafakatname’yi dosyaya eklemek zorundadır.

11- Savcılıktan Temiz Kağıdı ve Vukuatlı nufüs kayıt örneği
12- Mali durumu gösterir belgeler; 
       12.1 Banka mektubu; İngilizce olarak yazılmış ve birikiminizin bulunduğu bankadan 
                 hesabınızda ne kadar para olduğunu gösteren bir yazıdır. Eğer anne veya babanızın
                 mali kaynaklarını gösterecekseniz okula kayıt geçerken Affidavit of Support
                 mektubu ve banka referans mektubu gereklidir.
       12.2 Birikimizi gösterdiğiniz hesabın son 3 aylık dökümü veya yeni işlenmiş banka
                 defteri.
       12.3 Tapular, kira kontratları ve araba ruhsatlarının fotokopisi
13- Çalışma belgeleri;
      13.1 Maaşlı çalışanlar için;
      13.1.1 Çalıştığı kurumdan görev yazısı. Örneğin ‘’Çalışanlarımızdan ............... tarihinden
                   beri şirketimizin ........ departmanında .................................. pozisyonunda görev  
                   yapmaktadır’’ – İngilizce olması önerilir.
      13.1.2 Çalıştığı kurumdan izin yazısı
      13.1.3 Son 3 aylık sigorta ve maaş dökümü
      13.2 Şirket Sahipleri için;
      13.2.1 Vergi levhası fotokopisi
      13.2.2 Ticari sicil gazetesi- son 6 ay içinde alınmış
      13.2.3 Kuruluş gazetesi –Önemli kısımları ingilizceye çevirilmelidir.
      13.2.4 Bilanço
      13.2.5 İmza sirküleri ve sirkülerdeki kişilerin nufüs cüzdanı fotokopileri
      13.3 Emekliler için;
      13.3.1 Emekli kartınızın fotokopisi
      13.3.2 Son 3 aylık maaş dökümünüz.
14- Erkek adaylar için askerlik durum belgesi- Tecil yada Terhis belgesi